محاسبه نسبت های مالی در اکسل

به وبسایت حسابرس داخلی خوش آمدید

چگونه می توانیم در کمترین زمان ممکن نسبت های مالی شرکتها را محاسبه کنیم و از طریق نمودار هر یک از نسبت های مالی به تجزیه و تحلیل صورتهای مالی شرکت ها به لحاظ وضعیت مالی و عملکردی بپردازیم؟ در پاسخ به این سوال می توانید ویدیویی که در این صفحه بارگذاری شده است را مشاهده نمایید.

زمان جلسه: 20دقیقه             پیش نیاز: ندارد             فرمت فایل دانلودی: MP4

This product is currently out of stock and unavailable.

null

موفقیت یک اتفاق نیست!!!

همین امروز پنج‌شنبه 01 آذر همراه با حسابرس داخلی بیامــــوز

محاسبه نسبت های مالی در اکسل

(پنج‌شنبه: 01 آذر)

تعریف نسبت‌های مالی

 در یک تعریف کوتاه و ساده می‌توانیم اینگونه بیان کنیم که نسبت های‌مالی مقادیر عددی هستند که از صورت‌های مالی شرکت‌ها به دست می‌آیند و هدف از آن به دست آوردن اطلاعات ارزشمند است.

انواع نسبت‌های ‌مالی 

نسبت های مالی به 4 طبقه، نسبت های مالی نقدینگی، نسبت های مالی اهرمی، نسبت های مالی سودآوری و نسبت های مالی کارایی تقسیم بندی می شوند. در ادامه به طور اجمالی به معرفی هر یک از طبقات نسبت های مالی می پردازیم.


1. نسبت‌های ‌مالی نقدینگی

برای سنجش قدرت نقدینگی شرکت و توان بازپرداخت دیون کوتاه‌ مدت توسط آن، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع در نسبت‌های نقدینگی به دنبال آن هستیم که بدانیم شرکت از طریق دارایی‌های نقدی و دیگر دارایی‌های در اختیارش، که قدرت نقدشوندگی بالایی دارند، توان بازپرداخت دیون کوتاه‌مدت خود را دارد یا نه . معروف‌ترین نسبت‌های مالی نقدینگی شامل؛ نسبت جاری، نسبت آنی، وجه نقد، سرمایه در گردش می باشند.


2. نسبت‌های مالی اهرمی

دارایی های هر شرکت از طریق حقوق صاحبان سهام و نیز بدهی ها تأمین می شود. به تأمین یا ایجاد دارایی از طریق افزایش میزان بدهی های شرکت،  تأمین از محل اهرم مالی گفته می شود. از نسبت های مالی اهرمی بمنظور اندازه گیری توانایی شرکتها برای بازپرداخت بدهی و دیون استفاده می شود.

نسبت بدهی، بدهی به حقوق صاحبان سهام، نسبت مالکانه، نسبت بدهی بلندمدت، نسبت پوشش هزینه‌ی بهره، مهمترین نسبت های مالی اهرمی می باشند.


3. نسبت‌های مالی سودآوری

از این نسبت ها می توان به عنوان محبوب ترین و پر استفاده ترین نسبت های مالی در میان سرمایه گذاران یاد کرد. نسبت های سودآوری به سرمایه‌گذاران، تحلیل گران و اعتباردهندگان، در ارزیابی عملکرد شرکت در سودآوری کمک می کنند.

از طریق نسبت های مالی سودآوری می توان شرکتها را به لحاظ عملکردی ارزیابی و در خصوص وضعیت سودآوری شرکتها اظهار نظر کرد. چنانچه این نسبت ها را برای چند سال محاسبه کنیم می توانیم روند سودآوری یک شرکت را بررسی و همچنین میزان سود سازی شرکت در سنوات آتی را پیش بینی کنیم.

البته به یاد داشته باشید که پیش بینی سودآوری شرکتها در آینده به بررسی عوامل متعددی بستگی دارد و صرفاً با اتکا به نسبت های مالی سودآوری امکان پذیر نیست. اما بطور کلی چنانچه عوامل موثر در سودآوری شرکتها از قبیل اقتصاد کلان، اقتصاد سیاسی، وضعیت صنعت و شرکت در شرایط نرمال باشد و دچار تغییرات قابل ملاحظه ای نشود. می توان جهت پیش بینی سودآوری شرکتها در آینده از این نسبت های مالی استفاده کرد.

نسبت های مالی حاشیه‌ سود ناخالص، حاشیه‌ سود عملیاتی، حاشیه‌ سود خالص، بازده حقوق صاحبان سهام، بازده دارایی‌ها از مهمترین و کاربردی ترین نسبت های مالی سودآوری می باشند.


4. نسبت‌های مالی کارایی (فعالیت)

نسبت‌های کارایی که به آن نسبت‌های فعالیت نیز گفته می شود. این نسبت ها به ما نشان می دهد که یک شرکت تا چه اندازه توانسته از دارایی ها و منابع خود بصورت کارا و اثر بخش استفاده کند.

مهمترین نسبت مالی کارایی شامل؛ نسبت مالی گردش دارایی، نسبت مالی گردش موجودی کالا، نسبت مالی گردش حساب‌های دریافتنی، متوسط دوره‌ی وصول مطالبات می باشند.


 

 

 

محصولاتی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

keyboard_arrow_up

گردونه تخفیف

مشخصات خود را برای چرخاندن گردونه وارد کنید

کد تخفیف به ایمیل شما ارسال خواهد شد

چرخش گردونه
با قوانین و مقررات موافقم